Massage, natuurgeneeskunde, sjamanisme, Arnhem, Nijmegen


Massage is een passie


Er was ooit eens, heel lang geleden een dag waarop ik mij afvroeg hoe je stress bij een mens kon reduceren. Want, zo redeneerde ik, wanneer je stress reduceert bij een mens, dan kan hij of zij beter functioneren, ervaart meer levensgeluk en deelt dit dan weer met anderen. En zo kwam ik op het verhaal dat geboorte gaf aan Innerlijf. 


Alle mensen zijn echter wel verschillend, zo bleek al heel snel. De ene mens wil graag, heel praktisch, van zijn fysieke ongemak af komen en de ander wil meer tot zichzelf komen en ontspannen. De ene mens is meer fysiek ingesteld en de ander meer energetisch. En zo ontstonden er twee wegen in mijn praktijk:


De route van het fysieke en de route van het energetische. En voor wie wil, kan een combinatie daarvan ervaren. 


Voor het fysieke heb ik klassieke massage, sportmassage en medische basis kennis tot me genomen en ben ik tien jaar werkzaam geweest als natuurgeneeskundige. Daarnaast heb ik inmiddels ervaring met uiteenlopende fysieke klachten zoals nekklachten, rugklachten, frozen shoulders, fibromyalgie, oedeem en nog veel meer. 


Voor het energetische gebruik ik de chinese merdianen en drukpunten, de chakra's, handopleggingen (reiki) en heb ik kennis opgedaan uit het siberisch sjamanisme. 

Met name wanneer je energetisch gevoelig bent kan ik je helpen bij het schoonmaken van je energetisch lichaam en hoe je dit zelf kan toepassen. Ik kan helpen bij blokkaden opsporen en helpen bij het opheffen ervan zodat de energie in je lichaam weer kan stromen. Daarnaast heb ik ook ervaringen op het gebied van de ziel. Hoe je 'verloren' zielendelen kan vinden en helen om weer bij je terug te laten komen. 


Alle massages zijn een op maat gesneden beleving omdat ieder mens anders is. 


Abi